رنگ های ایرانی با شهرت جهانی : رنگ های ایرانی معروف در جهان که در معماری و طراحی داخلی می توان استفاده برد
رنگ های ایرانی معروف در جهان ؛ جهان زیبا با میلیون ها مخلوق خداوند بزرگ سرشار است از هزاران رنگ . همه ما روزانه با رنگ های بی شماری در اطرافمان روبرو می شویم . از رنگ ماشین ها و ساختمان ها گرفته که عناصر بی جان این دنیاست تا عناصر زنده طبیعت مانند گل ها و حیوانات طبیعی. رنگ ها معنادهنده تصویر ما از زندگی هستند. کاربرد رنگ در تمامی هنرها و بویژه طراحی دکوراسیون داخلی انکار ناپذیر است . جالب است بدانید که هزاران رنگ با نام های مختلف در دنیا ثبت شده اند و تعدادی از این رنگ ها با نام ایران مشهور هستند. این رنگ ها به قرار زیر با Persian نوشته و خوانده می شوند:
Persian blue آبی پارسی یا رنگ آبی ایرانی
رنگ آبی ایرانی که خود شامل سه تون رنگی می باشد: آبی پارسی ( آبی روشن متوسط) ؛ آبی پارسی ملایم ( متوسط خاکستری آبی که کمی مایل به نیلی سیر است) ؛ و یک نوع آبی تیزه که بسیار نزدیک به نیلی سیر است و به آن نیلی پارسی یا آبی تیره ایرانی نیز می گویند. البته منابع دیگری رنگ آبی ایرانی را با نام رنگ لاجوردی که بین خود مردم ایران مصطلح هست و در معماری و طراحی داخلی بناهای ایرانی به وفور استفاده شده، یکی می دانند.
رنگ آبی ایرانی در گنبدی در دهلی که از معماری ایرانی تاثیر گرفته
کاشی کاری به رنگ ایرانی
این رنگ به خاطر کاربرد آن در کاشی کاری و معماری مساجد قدیمی مانند مسجد امام اصفهان و یا صنایع دستی سفالگری معروف شده است. اولین بار نام آبی پارسی در سال ۱۶۶۹ توسط انگلیسی ها به کار برده شده است.
رنگ قرمز ایرانی ( قرمز پارسی ) به انگلیسی Persian red یا Persian vermilion
رنگ قرمز ایرانی
این رنگ از رنگ خاک رس سواحل خلیج فارس که دارای مقدار زیادی آهن و اکسیدهای آلمینیوم و منیزیم می باشد بدست آمده است. این قرمز پر رنگ با ترکیب رنگ نارنجی است و در کوزه گری سنتی کرمان کاربرد دارد. اولین بار در کشور انگلستان در سال ۱۹۸۷ این رنگ به نام قرمز ایرانی نام گرفت. رنگ قرمز ایرانی به نام رنگ ورمیلون مصنوعی نیز شناخته می شود.
رنگ قرمز پارسی در فرش های ایرانی نیز به وفور به چشم می خورد.
رنگ سبز ایرانی Persian green
رنگ سبز ایرانی
یک رنگ زیبای دیگر که به نام ایران مشهور است . رنگ سبز ایرانی است که در صنعت کوزه گری و فرش بافی ایران مورد استفاده قرار می گیرد. این سبز تیره مایل به خاکستری است و از سبز معمولی آبی تر و سبک تر است و زردتر و روشن تر از سبز شوکران است. رگه های سبز سنگ مرمر نیز به رنگ سبر ایرانی است. سبز ایرانی به سبز خزه دریای نیز شناخته می شود. این رنگ اولین بار در انگلستان به نام سبز ایرانی در سال ۱۸۹۲ نامیده شد. رنگ سبز رنگ محبوب و ملی ایرانیان به شمار می آید.
رنگ صورتی ایرانی Persian Pink
این رنگ زیبا در صنعت پوشاک زنان شهرت دارد و اولین بار در سال ۱۹۲۲ در ادبیات انگلستان به کار برده شده است. به خاطر علاقه ایرانی ها به رنگ گل محمدی این رنگ به آن نام شهرت گرفته است.
رنگ رز ایرانی Persian Rose
این رنگ هم در برخی از منابع به نام رنگ رز ایرانی مشهور است. یک رنگ میان صورتی و سرخابی که به رنگ سرخ گلی نیز عنوان می شود.
نارنجی ایرانی Persian Orange
این نوع از رنگ نارنجی که به رنگ نارنجی ایرانی معروف است. نارنجی ایرانی نارنجی ای است که در آن ترکیبی از رنگ شیری را می توان حس نمود. رنگ نارنجی ایرانی در فرش بافی و سفالگری ایرانی دیده می شود. اولین بار در سال ۱۸۹۲ در انگلستان به نام نارنجی ایرانی ثبت شد. کارخانه ماشین آلات صنعتی آلیس چالمرز اولین بار در سال ۱۹۲۸ از رنگ نارنجی ایرانی در تولید تراکتور استفاده نمود تا رنگ آن از خاک قابل تمایز باشد.
پویانو
|